Exklusiva berlocker – En berlock för varje hjärta!

En berlock är ett litet smycke som kan fästas på ett halsband, armband eller fotarmband. Berlocken kan ha i stort sett vilken form som helst och är också ett populärt smycke att göra själv. Exklusiva berlocker är gjorda av dyrare material och kan också ha ädelstenar.

Berlocker för halsband

Det finns en rad olika berlocktyper som är till för halsband. De kan också kallas för hängen. Exklusiva berlocker är inte sällan hängen med mycket unik design. Men det finns också varianter som är lite extra personliga. Värdet sitter mer i bilden som kan finnas i berlocken eller vad designen betyder.

Om du har en fin kedja kan det vara roligt att variera med berlock. En guldberlock går ju att hänga på olika kedjor och därmed går det också att variera hur smycket sitter mot hals. Det finns också de som väljer att smycka ryggen med berlocker.

Berlock med foto

En fotoberlock är ett ganska modernt fenomen. Det här är en metallberlock som har ett fotografi integrerat som en del av designen. Bilden putsas fram på ett sätt som är väldigt speciellt. Många tycker om att ha fotoberlocker med bilder på sina barn eller på personen som betyder mest i världen.

Det går att få fotoberlocker i silver såväl som i guld. Trots att de är så unika är det här faktiskt ett smycke som inte kostar särskilt mycket. I varje fall inte då du vänder dig till en fotobutik för att få det gjort.

Om du vill ha en exklusiv fotoberlock med inslag av diamant får du vända dig till en juvelerare som kan skräddarsy smycket. Det är förstås viktigt att få hjälp med valet av bild. Den kan behöva förberedas på rätt sätt för att det ska se snyggt ut.

Oavsett om du väljer att köpa en fotoberlock online eller om du går till en smyckesbutik ska du se till att de är insatta i hur bilden ska hanteras för att det ska se bra ut.

Unika berlocker från kollektioner

Det finns smyckesdesigner som är proffs på berlocker eller charms som de också kallas för. Olika märken ger ut kollektioner. Varje år kommer det något nytt. Dessa designberlocker finns i begränsade upplagor och det är också något som gör att de blir så exklusiva.

Du kanske samlar på särskilda berlocker för ditt charmarmband eller så vill du ha nya hängen till ditt halsband. Oavsett vilket kan det vara smart att hänga med i lanseringar av nya kollektioner från favoritmärken. Om du missar lanseringen kanske du också missar en viss berlock.

När du är ute efter en designerberlock som kom ut för några år sedan får du söka bland begagnade berlocker. Har du tur kanske det finns en smyckesbutik som fortfarande har ett nytt exemplar på lager. Men ju mer eftertraktade en viss typ av berlocker är, ju svårare blir det att hitta exemplar i vanliga butiker.

Du får söka på forum online där privatpersoner erbjuder sig att sälja sina exemplar. Det kan bli mycket dyrare än vad det ursprungligen var men det är sådant som en berlocksamlare får lära sig att leva med!

Charmarmbandsberlocker

Berlockerna som är till för charmarmband är ofta lite mindre i storlek än de som är till för halsband. Charmarmbandsberlocker kan föreställa:

  • Djur
  • Religiösa symboler
  • Hjärtan
  • Bokstäver och ord
  • Bollar
  • Nycklar

Det går att ge hur många exempel som helst på hur charmberlocker kan formas. Det finns egentligen inga gränser för design för den här typen av smycken. De är en stor källa till inspiration och kan också passa mycket bra till barn som får sina första smycken.

En perfekt present

I och med att det är så lätt att använda en berlock är den en mycket bra present. Du behöver ju inte ha koll på saker som storlek för att det ska bli rätt. Om du redan nu vet saker som att någon du tycker om älskar charmberlocker från Thomas Sabo är det ju inte svårt att skaffa en present.

I och med att berlocker går att använda flera stycken samtidigt är risken för att din gåva inte skulle användas mycket liten. Var bara noga med att välja rätt färg. Om armbandet är av guld är det finast att hänga på guldberlocker.

Klockberlocker är klassiska smycken

Bland exklusiva berlocker finner vi givetvis klockberlockerna. En klockberlock kan vara ett antikt smycke gjort i metaller som guld och silver. Det roliga med berlocker med klockor är att de är högst användbara. Om du tycker att det är irriterande med en klocka på handleden kan det här vara en perfekt lösning. Både vackert och smart!

Färg och form

Färg och form får betydelse. Detta oavsett om du ska köpa designberlocker till dig själv eller som present. Det du bör tänka på är att berlocken inte bör vara för stor. Den får inte kännas obekväm att ha på ett armband eller om halsen.

Färgen kommer också att påverka hur lätt det blir att matcha en berlock med andra smycken och med de kläder som du har på dig. Exklusiva berlocker med annorlunda design kanske är svåra att matcha. De blir en händelse i sig och så kan det få vara.

Det viktigaste är att tänka aktivt på hur berlocken kommer att passa in i sitt sammanhang. Det är sällan svårt då designberlocker ofta är gjorda för att passa ihop med andra smycken. Men lite ovanligare design kan ju skilja sig en hel del från charmberlocker och då ska du även ta reda på storlek innan du köper.

Bilder i berlocken

Det finns också berlocker som man kan öppna för att sätta in bilder. Bildberlocker har varit populära länge och tycks aldrig gå ur tiden. Bästa vänner, älskande par och barn och föräldrar tycker om att ha bilder på varandra omkring halsen.

Det är ganska vanligt att bildberlocker har formen av ett hjärta. Men det finns också runda varianter. Berlocken har plats för två bilder, en i varje lock. Men man måste inte lägga in bilder i berlocker. Det går också att använda ihåligheten för andra saker. Kanske en liten hårlock från en mycket viktig person…

 


Berlocker för tur

Vi ska inte glömma bort turberlockerna. Dessa berlocker är till för att bringa bäraren tur och lycka. Det kan röra sig om tur i kärlek såväl som i affärer. Faktum är att det har visat sig att de som bär turberlocker tycks göra bättre ifrån sig.

Det beror antagligen inte på att berlocken för tur har övernaturliga krafter. Istället tycks det vara så att vi påverkas rent mentalt av att bära den här typen av smycken. Vi känner mer inspiration och kraft och då kan det gå bättre med det mesta.

Talismaner av detta slag är kända för att ge bättre självförtroende. Med det ökade självförtroendet kommer mycket gott. Det här kan vara anledning nog att satsa på en turberlock oavsett hur gammal du är och om du ser dig själv som en tursam person eller inte.

Det finns faktiskt studier som visar att vi lyckas bättre då vi har ett objekt som på något vis sägs bringa oss mer tur. Så sent som 2010 testade tyska psykologer detta fenomen. De lät 28 universitetsstudenter spela minigolf. De som fick veta att de hade en tur-boll hade 35 % bättre prestation än de som fick veta att de hade helt vanlig utrustning.

Det kan till och med vara så att vårt minne påverkas av att vi tror att vi får hjälp av en tur-sak. Ett smycke är en mycket smakfull tur-sak och berlocken passar perfekt!