Fördelar och nackdelar med kejsarlänk – Läs innan du köper kejsarlänk!

Kejsarlänken kallas också för kungslänk och det rör sig om en kedja som utgörs av metallringar som är runda. Det blir en kompakt kedja som kan användas som halsband såväl som armband. Om du vill köpa kejsarlänk till dig själv eller som present kan det vara klokt att börja med att se lite på fördelar och nackdelar med detta smycke.

5 fördelar med kejsarlänk:

  1. Den är massiv i sin form

Om du inte är på jakt efter ett mer sirligt armband så är en kejsarlänk perfekt. Den har tyngd och syns. Det gör att den även kan vara ett bra val för män. I kejsarlänk i guld för herr är en underbar present.

  1. Den finns i flera material

Du kan välja en kejsarlänk av guld, silver eller kanske stål. Därmed så har du god variation och det blir inte så svårt att matcha rätt med andra smycken som en klackring.

  1. Den kan ha lite olika design

Även om grunddesignen för kejsarlänk armband och halsband är densamma så finns det variationer. Det kan vara mer eller mindre kompakt och cirklarna kan vara mer avlånga vilket ger en cool effekt.

  1. En kejsarlänk behåller sitt värde

Om du köper en kompakt guld kejsarlänk så behåller den ju sitt värde. Detsamma kan sägas om kejsarlänkar av silver. Ädelmetaller av detta slag kan ses som en investering och fina kejsarlänkar blir inte sällan arvegods.

  1. Passar alla tillfällen

För dig som tycker om en guldkedja i kejsarlänkstil så är det klart att det här är ett smycke som kan passa alla tillfällen. Du kan bära ditt kejsarlänk armband till vardags såväl som då det blir fest och känna dig helt perfekt med det!

5 nackdelar med kejsarlänk:

  1. Kejsarlänkar är ofta dyra!

Det må vara så att äkta guld betyder äkta känslor men när du ska köpa en kejsarlänk av 18K guld så kommer det inte att bli billigt. Det kan röra sig om över 10 000 kronor för ett enda armband! Det är ju nästan i klass med finare förlovningsringar.

  1. De är tunga

Betänk om du verkligen vill ha ett tungt smycke. Det här beror lite på hur sensorisk du är. Om du vet med dig att det kommer att bli irriterande att hela tiden känna av ett armband som är tungt så är detta inte ditt första val.

  1. Det kan bli svårt att matcha med andra smycken

En kejsarlänk har ett väldigt specifikt formspråk som kan vara svårt att matcha med andra smycken. För en man som bara bär halsband kan det fungera. Men om du vill ha örhängen, halsband och ringar av olika slag är det inte säkert att det blir så lätt att matcha dessa med en klassisk kejsarlänk.

  1. Kejsarlänken kan kännas lite tråkigt

Om du inte tycker att formen och stilen på en kejsarlänk är det finaste som finns så kan det bli lite tråkigt. Detta särskilt om du tycker om inslag av ädelstenar och varierade former. Det får du inte med en kejsarlänk av guld eller andra metaller.

  1. Den är manlig i sitt formspråk

Om du är ute efter ett feminint smycke så kan den kraftfulla designen på kungslänkar kännas helt fel. Kejsarlänken är ju tung och tar plats. Detta är förstås en fördel om du är ute efter ett manligt smycke och så är det ju. Alla mynt har två sidor!