Klockan är ett bra första smycke till barnet!

Barnet ser med längtan på föräldrarnas förlovningsringar och vill också ha smycken. Men det kan dröja ett tag innan ett barn kan använda sig av en ring som lätt kan tappas bort. Det första barnsmycket är inte sällan en klocka som både är fin att se på och som kan ha viktiga funktioner.

Klockor som barn och föräldrar tycker om

På senare år har det blivit väldigt populärt med GPS klockor till barn. Det är inte så konstigt. Ta en titt på en modell som Safekid Rocket. Den gör det möjligt för barn och föräldrar att hålla kontakten samtidigt som designen är cool. Den ser ju inte alls ut som exklusiva klockor vuxna använder men för barn är detta ett vackert och exklusivt smycke.

I och med att barn gärna vill ha på sig den här typen av tuffa klockor så går det att hålla ordning på var de är. Föräldrar kan till och med ringa till klockan och tvärtom. Det är en trygghet då ett barn ska åka en längre bit för att komma hem från skolan eller kanske måste gå ensam genom ett område som inte känns helt säkert.

gps hitta barn

I Sverige finns det över en miljon familjer med barn under 18 år och behovet av att öka tryggheten för dessa barn har bara ökat. I och med att klockan ses som ett smycke så är det inte alls svårt att få barnet att vilja använda den så här har vi verkligen fått en fenomenal lösning.

Ett smycke som inte är farligt för barnet

En del av barn och ungas säkerhet har med kläder och smycken att göra. Vi vill gärna ge små barn värdefulla smycken som en present. Men då tänker vi inte på hur farligt ett halsband kan vara för ett litet barn som klättrar i träd såväl som på lekställningar.

En klocka är säker att använda. Speciellt då det rör sig om ett barnsmycke som är gjort för att sitta bekvämt och säkert. Barn skadar sig ytterst sällan på klockor. Det värsta som kan hända är att klockan slår i ett annat barn men det är ju inte värre än vad som kan hända vid krockar då saker som skor kommer i vägen.

Möjlighet att välja färger och stil som barnet gillar

I och med att det numera finns så många fina klockor för barn så är det inte svårt att hitta något som barnet tycker om. Idag vet vi att färg kan ses som en motor för hjärnan så det kan finnas goda skäl till att bejakas barnets önskan om en klocka i riktigt starka färger som för dig som vuxen kan se lite klatschiga ut.

klocka färg

Det enklaste är att surfa in på en sajt med klockor för barn och låta barnet se på bilder. Det blir snart tydligt vilken modell de tycker är finast. Tänk inte på detta som en pryl utan se det som ett smycke. Barnet kan uttrycka sin egen smak och stil och så kan du ju faktiskt välja en GPS klocka som gör att ni kan kommunicera med varandra under dagen.

När är det dags för klocka som smycke till barnet?

Du blir varse om när tiden för klockan som det första smycket för barnet kommer. Det kan dröja till första klass och senare innan barnet förstår hur man läser av en klocka. Men du kan ju jobba med att lära barnet klockan mycket tidigare än så. Bara det att barnet vänjer sig vid tanken om att se en urtavla kan ju vara en hjälp.

Små barn tycker att det är fint och häftigt med klockor så bejaka detta. När en fyraåring eller femåring vill ha en klocka som smycke så behöver du ju inte köpa den dyraste GPS klockan. Det kan till och med fungera med en leksaksklocka som inte visar rätt tid. Detta första smycke kommer att ge en fin grund som senare leder till att barnet använder sig av klocka och är medveten om tiden.