Några tips då du vill ge bort ett smycke

Oavsett om du tänker ge bort en klackring eller en dyr förlovningsring så kan det vara klokt att presentera gåvan på rätt sätt. När du ska ge bort ett smycke som present är det viktigt att få det att sticka ut. Det bör kännas precis så exklusivt som du önskar och då finns det några smarta knep att dra till med.

  1. Komplettera presenten med accessoarer

Ett smycke är ofta en liten men värdefull present. Både på så vis att det kan vara dyrt att köpa och för att det är något som du ger direkt från ditt hjärta. Det kan därför vara en bra idé att köpa något extra till smycket för att göra tillfället då du ger bort det oförglömligt.

Ett förslag är att ge bort en liten snygg skinnpåse med plats för smycket. Eller en vacker trälåda där personen som får smycket kan förvara det. Om du ska ge bort smycket till en partner kan du köpa underkläder eller blommor som en romantisk gest tillsammans med ringen, halsbandet eller armbandet.

Det finns många olika typer av underkläder såsom bambu underkläder som är både bekväma och är bra för huden. Detta för att inte tala om unika. Nu kanske du inte vill ge underkläder utan hellre en parfym att bära med smycket. Det beror ju på vem som ska få presenten.

Att komplettera ett smycke med något passande visar att du har lagt tid och tanke på din gåva. Det är förstås något som uppskattas av mottagaren. Tanken är ju det viktigaste.

  1. Skapa personlig touch med ett graverat smycke

Ett graverat smycke är ett perfekt sätt att uppgradera din present och göra den unik.  Det kan vara ett armband, halsband, ring eller något annat smycke som du väljer. Genom att gravera in några ord, ett datum eller en symbol på smycket så förvandlas det till något helt unikt och speciellt.

Det här är den perfekta presenten till någon du tycker om och det kommer att bli en minnesvärd gåva som följer med genom livet. Därmed kan vi kalla presenten för hållbar och det är ju inte mindre viktigt bara för att det handlar om smycken.

Genom att gravera smycket så kan du vara med och undvika överkonsumtion. Det behövs inte mer när det finns ett unikt smycke. Personliga smycken är också populära som bröllopspresenter och då är det underbart att gravera in brudparets namn och datumet för deras stora dag.

låda för smycken
En vacker låda för smycken är smart då du vill ge bort en exklusiv present
  1. Förpacka ditt smycke på ett imponerande sätt

För att förpacka ett smycke på ett imponerande sätt kan du använda dig av lite olika förpackningsteknik. Du kan välja en fin presentpåse eller låda. Om du köper ett smycke från en smyckesbutik så brukar detta komma med. För att göra det extra speciellt kan du välja en påse med ett mönster eller tryck som passar till personen som ska få presenten.

Det är också stämningsfullt med en liten ask med lock. Askarna finns i olika material och storlekar och de ger det perfekta skyddet mot skador. En tredje förpackningsteknik är att använda sig av en liten trälåda med lock. Trälådorna har ofta snygga detaljer som gör dem till perfekta presentlådor och de hjälper till att bevara smycket samt att skydda det.

En antik trälåda kan göra presenten mycket spännande:

Summering

Smycken är en perfekt present att ge bort till någon du tycker om. Genom att lägga lite extra tid och tanke på hur du presenterar din gåva så kan den få större effekt. Lägg till något som matchar och förpacka tjusigt. Det kan ta presenten till en helt ny nivå och göra den till ett vackert minne för livet!