Olika typer av förlovningsringar för par med olika smak

Senare statistik visar att cirka 35 000 par gifter sig varje år i Sverige. Därmed kan vi konstatera att siffran för hur många som förlovar sig antagligen är större för det är ju inte så ovanligt att förlova sig och sedan aldrig slå slag i saken.

Det finns olika typer av förlovningsringar och det är väldigt spännande att börja kika på möjligheterna. Många väljer ringar tillsammans men det finns också de som föredrar helt olika ringar. En del män är inte intresserade av förlovningsring men kan tänka sig vigselring när det väl blir vigsel.

Hur väljer du rätt förlovningsring?

Det viktigaste är att tänka på stil. Vill du ha en klassisk ring med en solitär diamant eller vill du ha en mer modern ring med flera små diamanter? Det är också viktigt att tänka på hur mycket du är villig att spendera på ringen. Förlovningsringar kan vara ganska dyra och det särskilt när de inkluderar ädelstenar.

När du har bestämt dig för vilken stil och prisklass du är intresserad av kan du börja leta efter en ring i lokala smyckesbutiker eller online. Det finns hemsidor som guidar dig i ditt köp av förlovningsringar genom att jämföra olika smyckesbutiker. Det gör det lättare för dig att hitta rätt butik både vad gäller stil och budget.

Men glöm inte bort att förlovning handlar så mycket om känsla. Det är inte så att du måste sitta och sålla ringar i enlighet med en viss stil. Att du älskar din klackring är en sak. Det betyder inte att du måste hitta en förlovningsring för män som ser likadan ut.

Se på bilder och notera när det fladdrar till lite i hjärtat. Då är du på rätt väg. Sedan är det ju mindre viktigt om ringarna ni väljer för förlovning är av tungsten, silver eller guld. När känslan är rätt så blir det bra!

Något traditionellt från familjen

Vid en förlovning kan det också vara läge för något traditionellt från familjen. Det kanske finns en familjering. Om den inte är tillgänglig för att damen som fick den fortfarande lever kanske ni kan skapa en kopia för att förstärka denna familjetradition.

Eller så ser ni på bilder av vad släktingar har valt. Detta kanske leder till att ni ser en röd tråd som ni vill fortsätta på. Traditioner passar väldigt bra för förlovningar eftersom det handlar om att etablera en ny familj som fortsätter familjens framtida utveckling.

släta förlovningsringar

Förlovningsring för den traditionella

Förlovningsringen är enligt svensk tradition vanligtvis en något enklare ring. Det här är inte som i andra länder där det absolut ska vara en stor glittrande sten på ringen för henne. Ett klassiskt val är en slät ring i antingen silver eller guld, men även vitguld och titan är vanliga val av material för moderna och klassiska förlovningsringar i Sverige.

En sådan ring passar dig som antingen gillar en enkel och stilren design såväl som för dig som vill utgå från svenska traditioner. Väljer du den traditionella vägen kan den släta förlovningsringen kompletteras med en alliansring som vigselring. En alliansring har oftast minst tre diamanter eller stenar på rad. Då blir det ju ändå en hel del glitter till sist! 

En ovanlig förlovningsring är också en möjlighet

En ovanlig förlovningsring är en ring som inte ser ut som de flesta andra förlovningsringar. De flesta förlovningsringar är gjorda av guld eller silver, men en unik förlovningsring kan vara gjord av något annat material.

Du kanske föredrar roséguld eller tungsten som är av de ovanligare slaget. Plast är ett material som är ovanligt och som kanske inte känns helt rätt för att det är så billigt. Men det är klart att du kan välja plast om du tycker att det är coolt.

ovanlig förlovningsring

Om du själv designar förlovningsringen blir den både mer personlig men i många fall även mer unik vad gäller material och stenar. De flesta par väljer att ha en sådan ring eftersom den symboliserar deras unika kärlek på ett mycket speciellt sätt.

Du kan även välja att gravera in något som gör att ringen blir unik och personlig. Vanligtvis graverar man in namn eller förlovningsdatum på insidan av ringen. Men det går förstås också att gravera ett unikt mönster eller ord på utsidan av en slät förlovningsring.

En ekonomisk förlovningsring kan vara vacker

De flesta förlovningsringar är dyra men det är inget som säger att de måste vara det. Ett mått för vad man brukar spendera på en förlovningsring är en månadslön. Hur mycket du väljer att spendera är dock din ensak.

Det finns många olika sätt att spara pengar när du väljer en förlovningsring. Du kan välja en mindre diamant eller en slät ring. Desto större diamant du väljer, desto högre blir priset. Val av material är en stor faktor till vad priset landar på, men det är även bra att tänka på hållbarheten.

Ringar i silver och stål ger dig ett lägre pris men kommer inte bibehålla samma skick såsom en ring i guld och silver. Det är därför bra att fundera på vad du har för behov och vad du väljer att prioritera. Ett annat sätt att köpa en billigare förlovningsring är att köpa din ring online. Där det ofta finns bra erbjudanden.

Du kan välja en unikt designad förlovningsring av stål eller annat material som är billigare. Då får du en billig förlovningsring som ändå är vacker och unik!

Var ska du köpa din ring för förlovningen?

Det finns många butiker där du kan köpa en förlovningsring. De flesta juvelerare har ett väl varierat utbud av förlovningsringar och det går även att köpa ringar online. Du bör dock vara försiktig när du handlar på nätet. Detta särskilt då du väljer ringar med diamanter.

Ska du handla online ska det vara från en etablerad juvelerare. Det tryggar äkta vara såväl som säker leverans av förlovningsringarna. Att läsa på om andras erfarenhet av butiken du kikar på är även ett bra sätt att garantera en lyckad köpupplevelse. Det finns som sagt hemsidor som har underlättat detta med jämförelser av smyckesbutiker såväl som utvalda designringar. 

köp förlovningsring utomlands

Missa inte att du kanske kan åka utomlands och köpa ringen. Det blir en spännande upplevelse och något som ni kan göra tillsammans. Boka en utlandsresa till en stad som Paris eller London. Gå tillsammans till en lokal juvelerare och fria spontant utanför butiken!

Det finns massor av olika förlovningsringar och gott om butiker med fin design som passar dig och din kära! I slutändan handlar det om att visa din kärlek och låta det presenteras i förlovningsringen. Därmed bör du välja ringen som känns helt rätt i hjärtat. Det är något som bara du kan känna så var inte rädd för att välja något udda. Hjärtat talar alltid sant!