Hur matchar du smycken med hud- och hårfärg?

Det är underbart med exklusiva smycken som pricken över i på din outfit. Du vet vad du tycker om men har du tänkt på vad som passar din hudton, hårfärg och ögonfärg allra bäst? Det kan vara roligt att matcha på ett sätt som ger mer effekt så låt oss ta en titt på hur detta kan fungera.

Matcha smycken med din hudton

Det finns flera saker att tänka på när du vill matcha dina smycken med din hudton. Om du har en kallare hudton så är silver eller platina ett bra val. Bra att tänka på när du väljer förlovningsringar och då får vi hoppas att ni båda har en hudton som stämmer med metallen!

Med varm hudton så kan det vara bättre med guld eller roséguld. Fast vi ska komma ihåg att skönhet kommer inifrån så du kan i grund och botten inte göra fel. Om du har en ljus och kall hudton så kan du absolut ha ett smycke som är silvrigt om det får dig att känna dig fin!

Matcha smycken med din hårfärg

Håret får också betydelse. Om du är blond, vilket inte är så vanligt i Sverige som man kan tro, så är pärlor och kristaller ett bra val. Satsa på exklusiva klockor med diamanter! Om du är brunett så kan du satsa på smycken som har en ton som påminner om jorden. Det kan vara koppar eller kanske brons.

Svarthåriga passar mycket bra i smycken med mer färg och lite mörkare stenar. Smaragder kan vara ett mycket bra val för dig. En man med svart hår kan välja en klackring för herr med stenar som har mer färgstarka inslag.

man med smycke
Bruna toner i hud kan passa fint med ett bronssmycke!

Matcha smycken med din ögonfärg

Vi måste också ta upp det där med ögonfärg. Färgen på ögonen är en kontinuerlig skala och många har flera nyanser vilket ger oss fler möjligheter med våra smycken! Med blå ögon är det vackert med akvamarin eller kanske turkosa stenar.

Gröna ögon kan matchas fint med smaragder och faktiskt också med djupt röda inslag. Bruna ögon kan passa bra med topaz eller bärnsten. Men återigen, inget av detta är satt i sten. Det är bara riktlinjer för att du ska kunna se lite närmre på hur detta stämmer med din ögonfärg.

Summan av kardemumman

Använd smycken du trivs med men testa vad som händer om du väljer färger och material som förstärker din naturliga skönhet. Skönheten som kommer inifrån!